Γεννήθηκε στη Νεάπολη το έτος 1897.Ο πατέρας του Ιωάννης Διαλυνάς, Καθηγητής της Γαλλικής, Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Νεαπόλεως  και Πρόξενος της Γαλλίας στο Ν. Λασιθίου, έζησε επί μακρόν στη Γαλλία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με  το κλίμα της εποχής είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεασθεί ο Γεώργιος και να φύγει κρυφά στην Γαλλία το έτος 1911 σε ηλικία μόλις 14 ετών, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει τις γυμνασιακές του σπουδές στη Νεάπολη.

Αρχικά εγκαθίσταται στη Μασσαλία, όπου εργάζεται σε διάφορες εργασίες για δύο χρόνια. Το 1913 φθάνει στο Παρίσι. Τότε στέλνει τα πρώτα χρήματα στην οικογένειά του, με την οποία δεν είχε καμμιά επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, ενημερώνοντάς τη ότι βρίσκεται εν ζωή.

Ύστερα από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς, σε ηλικία 23 ετών, το 1920,ήταν ήδη ιδιοκτήτης δύο Εργοστασίων επεξεργασίας δερμάτων, κάνοντας εισαγωγές από την Ινδία, την Ρωσία και άλλες χώρες.

Το 1932 παντρεύεται την Αναστασία Τριανταφυλλίδου και ζει μαζί της στο Παρίσι μέχρι το 1935. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Κρίτωνα, τον Βίκτωρα και την Μαρία.
Το 1935 αντιλαμβανόμενος, την επικείμενη κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρει όλη την περιουσία του στην Κρήτη και εγκαθίσταται στο Ηράκλειο. Αναλαμβάνει δυναμικά το Εργοστάσιο Ποτοποιϊας του πεθερού του και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή του μέχρι το 1955.Τότε μετακομίζει στην Αθήνα για τις σπουδές των παιδιών του, όπου διαμένει μέχρι τον θάνατό του το 1962.

Με διαθήκη του το 1962 αφήνει στο Νοσοκομείο Νεάπολης  πολυκατοικία του στη Λεωφ. Δικαιοσύνης 19, Ηράκλειο Κρήτης, την οποία και κατέχει το Νοσοκομείο σήμερα κατά ποσοστό 7/8 σε συνιδιοκτησία με την κόρη του διαθέτη Μαρία Διαλυνά – Τριανταφύλλου η οποία κατέχει το 1/8.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο